Bizz-E

Complete online service voor uw B2B communicatie

Rozis Bizz-E onliine EDI

Online EDI

Bizz-E is een volledig functionele online voorziening voor de afhandeling van EDI berichtenverkeer met uw handelspartners. Alle standaard functionaliteiten voor EDI communicatie zijn beschikbaar. Bizz-E is speciaal geschikt voor partijen die snel met EDI aan de slag willen.

EDI Berichtsoorten

U kunt verschillende soorten EDI berichten aanmaken, verzenden en ontvangen.

  orders aanmaken, verzenden, ontvangen en afdrukken
  pakbonnen aanmaken, verzenden, ontvangen en afdrukken, met SSCC-codering
  facturen aanmaken, verzenden, ontvangen en afdrukken
  afstemmingsoverzichten afdrukken
  retourberichten aanmaken, verzenden, en ontvangen
  vmi berichten aanmaken, verzenden, en ontvangen

Extra's inbegrepen

Bij ons vindt u altijd wel een abonnement dat bij u past, tegen concurrerende prijzen.
De volgende extra's zijn altijd gratis inbegrepen:

  kennismaken via een gratis Bizz-E demo account
  geen aansluitkosten
  gratis mailbox
  gratis eerste connectie met handelspartner
  inclusief gebruik servicedesk
  gratis email alert als u een EDI bericht ontvangt
  geen additionele kosten voor standaard berichtsoorten, gateways, vertalingen, SSCC-coding etc.
  geen additionele kosten voor koppeling met uw Exact Online account

Bizz-E Full Service biedt u daarbij een vaste korting op uw EDI berichtenverkeer.
Via Bizz-E Gold wordt additioneel maatwerk voor u gerealiseerd.

Zelflerend EDI

Bizz-E is ontwikkeld volgens een uniek 'gaming' concept, waarbij het bereiken van steeds complexere 'levels' door gebruikers gemonitored en ondersteund wordt. Het grote voordeel hiervan is dat voor sporadisch gebruik eenvoudige functionaliteiten ter beschikking staan, en de complexere zich ontvouwen als u eraan toe bent.

Het EDI proces bestaat uit de ontvangst van een order, die na verwerking resulteert in het verzenden van een pakbon en factuur. Dit basis communicatieproces van EDI staat in het ontwerp van Bizz-E centraal, en maakt het gebruik zeer eenvoudig.

Complexere vormen van communicatie zijn in Bizz-E nog steeds goed mogelijk. Bij meer gevorderd gebruik kunt u bijvoorbeeld meerdere artikel(groep)en en partners invoeren en beheren, afwijkende data in pakbonnen gebruiken, of niet-een-op-een berichtstromen beheren.

  Starters functionaliteiten van Bizz-E bestaan onder meer uit:
 • kant en klaar ingericht voor communicatie met grote retailers en branches
 • stapsgewijs vastleggen van instellingen, artikelen en partners
 • automatisch testbericht naar partner ('ready to go')
 • inbox: in één oogopslag zien welke orders binnengekomen zijn of nog afgehandeld moeten worden
 • één op één berichtstroom: van order naar pakbon en factuur
 • ingebouwde cursus: melding wanneer en hoe volgende functionaliteit beschikbaar komt
 • emailalert

  Gevorderden functionaliteiten van Bizz-E bestaan onder meer uit:
 • meerdere artikelen en partners invoeren en beheren
 • niet één op één berichtstroom: bijvoorbeeld van order naar meerdere pakbonnen en facturen
 • handmatige invoer van orders, of handmatige aanmaak factuur
 • afwijkende data in pakbon, bijv. factuurnummer

Kant en klare connecties

Bizz-E is kant en klaar ingericht voor EDI communicatie met alle belangrijke (Europese) retailers. Bij uw aanmelding voor Bizz-E kiest u voor de handelspartner waarmee u EDI berichten wilt uitwisselen, en Bizz-E wordt automatisch geconfigureerd met de voor die partner vereiste gegevens en berichtspecificaties. Kijk hier voor de volledige Bizz-E partnerlijst.

Voordelen van online EDI

Wij bieden Bizz-E aan als online EDI oftewel 'Software-as-a-Service (SaaS). De voordelen hiervan zijn:
  een snelle, kant en klare oplossing
  geen hoge aanschafkosten en lange implementatietijd
  altijd en overal beschikbaar
  automatisch onderhoud en updates

Bizz-E Plus: koppeling met uw online ERP

Bizz-E + is een uitbreiding van Bizz-E en biedt een zeer innovatieve integratie met online ERP (bedrijfssoftware) of administratieve software. Bizz-E + is het online vervolg op onze jarenlange ervaring in het koppelen met lokale software. Bizz-E + kan berichten versturen naar, of ontvangen van handelspartners op basis van de order- en artikeldata die in uw online ERP zijn aangemaakt of gewijzigd. Bizz-E + wordt ontwikkeld in overleg en samenwerking met diverse ERP-leveranciers. Lees hier meer over de koppeling met Exact Online. Vraag ons gerust naar de koppeling met uw online ERP.

Extra features

Multi-user & rights
Bizz-E kent voorzieningen waardoor er meerdere (externe) users gebruik van kunnen maken, zelfs tegelijkertijd. Users kunnen daarbij eigen rechten toegekend krijgen in het gebruik van de diverse funtionaliteiten van Bizz-E. Bijvoorbeeld pakbonnen worden vaak door verschillende bedrijfsonderdelen of door een externe logistiek dienstverlener afgehandeld. Een extra useraccount in Bizz-E is dan een uitkomst.
Automatisch artikeldata uploaden
U kunt gebruik maken van een additionele tool om al uw artikeldata automatisch in Bizz-E te importeren. Als u een omvangrijk artikelassortiment heeft, bespaart u hiermee veel tijd bij het handmatig invoeren van uw artikeldata.
NAW gegevens consumenten
Via Bizz-E kunnen ook NAW gegevens van consumenten in EDI berichten opgenomen worden. Zo kan rechtstreeks bij de consument afgeleverd worden, zonder dat het proces van bestellen, afleveren, factureren tussen leverancier en afnemer gewijzigd hoeft te worden.
SSCC-pakbonnen
Via Bizz-E zijn diverse oplossingen voor de uitwisseling van SSCC-pakbonnen te realiseren. Een voorbeeld is de toevoeging van SSCC-codes aan het pakbonbericht via handscanners.
Extra account voor uw logistiek dienstverlener
U hoeft niet zelf de SSCC-codes aan uw pakbonnen toe te voegen. Bizz-E biedt u de mogelijkheid om een logistiek dienstverlener (zoals een transporteur) online extra data (de SSCC-code) aan uw berichten te laten toevoegen via een eigen inlog op uw Bizz-E account.
Retailer Nieuws
Belangrijke retailers met wie u via Bizz-E berichten uitwisselt, hebben in deze online omgeving de mogelijkheid u van nieuws te voorzien, en eventuele adreswijzigingen door te voeren. Zo bent u niet alleen snel en gericht op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, maar worden deze meteen in uw EDI systeem geïmplementeerd.
Taalonafhankelijk
Bizz-E is volledig taalonafhankelijk, dus in elke gewenste taalvariant (Nederlandstalige, Engelstalige, Spaanstalig) beschikbaar.
Integratie met ServicePortal
Bizz-E is volledig geintegreerd met onze online ServicePortal, waar u extra services vindt, zoals de status van uw berichtenverkeer en uw supportaanvragen.
Online of mobiele verkoop
Bizz-E is als webshop of portal te gebruiken, waarbij de communicatie als EDI berichtuitwisseling plaatsvindt. Dit kan interessant zijn voor directe online verkoop aan consumenten, of voor uw vertegenwoordigers die onderweg zijn.